Informationer Om projektet

 

 

 

Pressemeddelelse

Roskilde Bibliotekerne, 20. marts 2008

Kom og skriv!

Fredag den 28. marts åbner en ny udstilling, der giver børn og voksne i Roskilde mulighed for i fællesskab at skrive en åben, kollektiv tekst. Den anerkendte digter Mette Moestrup står bag projektet, der kan opleves på Roskilde Bibliotek og Roskilde Universitetsbibliotek.

Mette Moestrup (født 1969) er forfatter og har i en årrække arbejdet som fast lærer på Forfatterskolen. Derudover har hun de senere år modtaget stor anerkendelse for sine egne værker. Senest modtog hun i 2007 Montanas Litteraturpris for digtsamlingen Kingsize.

Skriveprojektet i Roskilde har titlen ”Kollektivt, anonymt”. Ideen fik Mette Moestrup på en rejse til Argentina, hvor hun læste en ordbog over et næsten uddødt sprog. Mette Moestrup har oversat ordene i ordbogen til dansk og sat dem i alfabetisk orden. Det er disse ord, som danner ramme for den kollektive skriveproces i Roskilde.

Installationer i pap

Alle, som har lyst, kan bidrage til den åbne, fælles tekst, der hele tiden forandres og udvides, og som ikke tilhører nogen bestemt. Der er både på Roskilde Bibliotek og Roskilde Universitetsbibliotek installeret særlige skriverum, hvor man enten kan skrive på små papirlapper eller på computer via en blog på nettet. I kraft af bloggen kan man også deltage og følge med i tekstens udvikling hjemmefra.

De særlige skriverum er udformet af arkitekt Eva Tind Kristensen. Installationerne er lavet som foldeud-rum, hvor alle deltaljer er foldet ud af samme stykke pap og danner enkle og midlertidige rammer for skrivesituationen i biblioteksrummet.


Foredrag

Onsdag den 16. april kl.19.00 på Roskilde Bibliotek er der mulighed for at høre Mette Moestrup selv fortælle om udstillingen. Hun vil fortælle om ideen bag projektet og sætte det i forhold til den aktuelle tekst. Foredraget vil være åbent for en diskussion af, hvad en sådan fælles tekst betyder, og hvordan den kan læses - og læses højt. Foredraget er gratis, og alle er velkomne.

Mellem_Rummet

Mette Moestrups udstilling ”Kollektivt, anonymt” er arrangeret i samarbejde mellem Roskilde Universitetsbibliotek, Museet for Samtidskunst og Roskilde Bibliotek som en del af projektet ”Mellem_Rummet. De tre institutioner samarbejder løbende om at udvikle nye oplevelser på bibliotekerne, blandt andet ved at skabe nye forbindelser på tværs af rum og brugere.

Udstillingen åbner officielt den 28. marts kl.14 på Roskilde Universitetsbibliotek og kan ses dér og på Roskilde Bibliotek frem til og med søndag den 27. april. Alle er velkomne.

Til toppen af siden